Κύηση και καλοκαίρι

Οι συνήθεις οδηγίες που δίνονται στις έγκυες γυναίκες κατά την διάρκεια του καλοκαιριού είναι οι ακόλουθες:

 

1) Το μπάνιο στην θάλασσα δεν απαγορεύεται! Το αντίθετο μάλιστα συστήνεται - η κολύμβηση αποτελεί την καλύτερη ίσως γυμναστική κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης- η άνωση βοηθά στο να μην αισθάνεται η έγκυος το βάρος της εγκυμοσύνης


2) Προσοχή στο να αποφεύγεται η έκθεση στον ήλιο. Ο ήλιος δεν βλάπτει την εγκυμοσύνη - αυτό που βλάπτει είναι η αφυδάτωση . Συστήνεται στην έγκυο να είναι καλά ενυδατωμένη.


3) Αντηλιακά επιτρέπονται στην εγκυμοσύνη.


4) Για αποφυγή μυκητιάσεων συστήνεται στην έγκυο γυναίκα να μην μένει με βρεγμένο μαγιό πολλή ώρα εκτός νερού. Το υλικό του μαγιό δεν είναι και το πλέον pregnancyfriendly και ευνοεί την ανάπτυξη μυκήτων στον κόλπο κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.


5) Προτιμάτε καθαρές θάλασσες . Πισίνες καλών ξενοδοχείων επίσης επιτρέπονται διότι είναι συνήθως πολύ καλά χλωριωμένες.


6) Το μπάνιο επιτρέπεται έως αργά στην εγκυμοσύνη. Οι έγκυος γυναίκα μπορεί να κάνει μπάνιο έως και το τέλος της εγκυμοσύνης (εφόσον μπορεί να γεννήσει ένα παιδί μέσα στο νερό - δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στο να πάει στην θάλασσα την 38η ή 39η εβδομάδα της εγκυμοσύνης).