Laser αναγέννηση Κόλπου Vaginal Rejuvenation

 

Επανακτήστε την υγεία της κολπικής περιοχής

 Η περιοχή του κόλπου υφίσταται πολλαπλές αλλαγές κατά τη διάρκεια της ζωής μιας γυναίκας. Η εγκυμοσύνες και οι τοκετοί καταπονούν την περιοχή του πυελικού εδάφους , εξαντλούν την ελαστικότητα των μυών και οδηγούν σε χαλάρωση ή και βλάβη των μυών . Οι γυναίκες παραπονούνται πως η περιοχή 'δεν επέστρεψε ποτέ στην αρχική της κατάσταση προ εγκυμοσυνών ' ενώ πολλές αισθάνονται 'ανοιχτές ', κάτι που τις κάνει να αισθάνονται άβολα.
Η κατάσταση επιδεινώνεται με την πρόοδο της ηλικίας όπου η σταδιακή ελάττωση των επιπέδων οιστρογόνων έχει σαν αποτέλεσμα περαιτέρω απώλεια της ελαστικότητας των μυών με αποτέλεσμα την κολπική χαλάρωση , κάτι που φαίνεται και με γυμνό μάτι.
Ως αποτέλεσμα αρκετές γυναίκες χάνουν την αυτοπεποίθησή τους και αισθάνονται άβολα απέναντυ στο σύντροφό τους, κάτι που επηρεάζει την ψυχολογία και την καθημερινότητά τους.
Στις περιπτώσεις αυτές η εφαρμογή τεχνολογίας λέηζερ στον κόλπο μπορεί να βοηθήσει σημαντικά.


Στο κέντρο Ελευcis είμαστε περήφανοι να διαθέτουμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας laser στη βελτίωση της κολπικής αναζωογόνησης, το Mona Lisa Laser.

 

 

Πως δρα το Mona Lisa laser?

 Η εφαρμογή laser Co2 στην αναγέννηση του δέρματος δεν είναι καινούρια και εφαρμόζεται εδώ και πολλά χρόνια από πλαστικούς χειρουργούς και δερματολόγους στην περιοχή του προσώπου.
Η εφαρμογή laser στο πρόσωπο έχει βρεθεί ότι κινητοποιεί την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος , ενώ ταυτόχρονα οδηγεί και σε αύξηση της αγγείωσης του δέρματος, με αποτέλεσμα την επανάκτηση της σφριγηλής και ενυδατωμένης εμφάνισης του.
Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και στην εφαρμογή laser στην κολπική περιοχή.
To MonaLisa laser Δρα μέσω της απελευθέρωσης ενέργειας λέηζερ στις βαθύτερες στοιβάδες του δέρματος του κόλπου. Η πρόκληση παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης επαναφέρει το κολπικό PH και την ισορροπία του κολπικού βλεννογόνου αποκαθιστώντας την ελαστικότητα, υγρασία και σφριγηλότητα της ευαίσθητης περιοχής και αντιμετωπίζοντας έτσι το πρόβλημα της κολπικής χαλάρωσης.
Ιστολογικές μελέτες έδειξαν πως η εφαρμογή κλασματικού λέηζερ διεγείρει την μεταβολική κινητοποίηση ινοβλαστών, και τη σύνθεση εξωκυττάριων ιστών που αποτελούνται από ίνες κολλαγόνου και νερό. Ο αναγεννημένος βλεννογόνος ιστός οδηγεί σε αποκατάσταση της ελαστικότητας που χάθηκε με τα χρόνια.


Η απελευθέρωση λέηζερ γίνεται σε κλάσματα μικρών στρογγυλών περιοχών και το λεηζερ διεισδύει στις βαθύτερες στοιβάδες του συνδετικού ιστού. Με τον τρόπο αυτό δεν προκαλεί βλάβες στην επιφανειακή στοιβάδα της επιδερμίδας και προκαλεί αναγέννηση του κόλπου σε βάθος.
Μια κολπική κεφαλή ειδικά κατασκευασμένη για την ευαίσθητη περιοχή εισέρχεται μέσα στον κόλπο, κάτω από την καθοδήγηση του κου Παπανικολάου και η θεραπεία του κόλπου γίνεται σημείο- σημείο , ώστε να καλυφθεί ολόκληρη η επιφάνεια της περιοχής.

 

 

Ποία είναι τα πλεονεκτήματα της θεραπείας με laser Mona Lisa?

 -Η θεραπεία είναι ελάχιστα παρεμβατική, αναίμακτη και ανώδυνη.
-Δε χρειάζεται νυστέρι. Δεν χορηγούνται ορμόνες.
-Δεν απαιτεί χειρουργείο , ούτε αναισθησία και πραγματοποιείται στο ιατρείο Eleucis, υπό την καθοδήγηση του κου Παπανικολάου.

Οι θεραπείες είναι ακίνδυνες και διαρκούν μόνο 15 περίπου λεπτά. Μετά το πέρας της θεραπείας η γυναίκα μπορεί να συνεχίσει κανονικά τις καθημερινές της δραστηριότητες. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία.

 

 

Πόσες συνεδρίες απαιτούνται για το επιθυμητό αποτέλεσμα?

 Συνήθως συστήνονται 3 συνεδρίες με απόσταση ενός μηνός αναμεταξύ τους, ώστε να επιτευχθεί το μέγιστο επιθυμητό αποτέλεσμα. Ο σχεδιασμός της θεραπείας εξατομικεύεται ανάλογα με τα συμπτώματα και το ιστορικό και κατόπιν εξέτασης από τον κο Παπανικολάου. Μετά το πέρας των συνεδριών πιθανόν να απαιτηθεί μια ετήσια συνεδρία διατήρησης των ευεργετικών αποτελεσμάτων του Mona Lisa.

 

 

Γιατί πρέπει να κατευθύνει τη θεραπεία γυναικολόγος εξειδικευμένος στην Ουρογυναικολογία ?

 Η εφαρμογή του Mona Lisa γίνεται μέσα στην περιοχή του κόλπου και στο βάθος του κολπικού επιθηλίου για τη θεραπεία παθήσεων που αφορούν την ούρηση / χαλάρωση / ατροφία. Ο ουρογυναικολόγος είναι ο μόνος ειδικός που συνδυάζει εμπειρία και γνώσεις τόσο γυναικολογίας όσο και ουρολογίας για να σχεδιάσει κατάλληλα την αγωγή, να εξετάσει την περιοχή και να αποφασίσει πως θα επιτευχθεί το μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα , αλλά κα να προλάβει την εμφάνιση ανεπιθύμητων αποτελεσμάτων.

 

Υπάρχουν παρενέργειες από τις θεραπείες ?

Δεν υπάρχουν μείζονες ούτε συχνές παρενέργειες . Ένας μικρός αριθμός γυναικών αναφέρει κάποιες φορές ένα τοπικό αίσθημα καύσου ή ερυθρότητας ή τοπικό πρήξιμο , που συνήθως εξαφανίζεται μετά από 1-2 μέρες.